Belső oldali hőszigetelés

Rövid leírás
Belső oldali hőszigetelés Ravatherm XPS termékekkel. Amikor nem lehetséges a falak külső oldali hőszigetelése (védett homlokzatú vagy műemléképület, talajjal érintkező fal, stb…), a RAVATHERM™ XPS 300 WB zártcellás polisztirolhab hőszigetelés a belső oldalon is elhelyezhető.

Mivel a hőszigetelés a falszerkezet belső, meleg oldalára kerül, a téli-nyári hőingadozások miatt a falak nagyobb igénybevételnek lesznek kitéve. Különös figyelmet kell szentelni a hőhidas szerkezeteknek is a csatlakozó épületszerkezetek mentén (belső falak, padlók, födémek). A páralecsapódás elkerülésére gondos számítással kell leellenőrizni a teljes rétegrendben várható páravándorlást, szem előtt tartva a nedves helyiségek nagyobb páraterhelését.

A belső hőszigetelésként zártcellás polisztirol táblákkal hőszigetelt helyiségekben is fontos a rendszeres szellőztetés, mert a keletkező pára csak egy csekély része távozik a határoló felületeken keresztül.

Az érdes, jól tapadó felületű RAVATHERM XPS 300 WB táblák megfelelő aljzatot biztosítanak vakolt, vagy ragasztott (gipszkarton, csempe, stb…) belső burkolatokhoz egyaránt.

A hőhidak szigetelésére is használt RAVATHERM XPS 300 WB nagy páradiffúziós ellenállásának köszönhetően általában külön párazáró réteg nélkül alkalmazható.