Épületfelújítás

Rövid leírás
A Ravatherm XPS termékeinek alkalmazása épületfelújításnál. Az épületfelújítás ma már általában az energetikai korszerűsítést is magában foglalja. A nyílászárók cseréje és a gépészet felújítása mellett a leghamarabb megtérülő beruházás a hőszigetelés.

Míg 10-15 évvel ezelőtt még legtöbbször a hőszigetelés beépítéséről szólt egy-egy épület felújítása, napjainkra sok már hőszigetelt, de a megnövekedett igényeket ellátni nem tudó épületszerkezeten kell a hőszigetelés hatásfokát javítani. Erre a meglévő hőszigetelés vastagabbra, vagy hatékonyabbra cserélésén túl még a többlethőszigetelés elhelyezése nyújt lehetőséget.

Mivel a zártcellás polisztirolhab termékek még évtizedek elteltével sem veszítenek hőszigetelő tulajdonságukból, emiatt a számos esetben – fordított tető, pinceoldalfal stb. hőszigeteléseként beépítve – célszerű megtartani és kiegészítő hőszigetelés beépítésével elérni a többlet energia-megtakarítást. A hőszigetelő anyag kiválasztásánál a zártcellás polisztirolhabok, kiváló tulajdonságaiknak köszönhetően előnyt élveznek.

A RAVATHERM™ XPS termékek kiválóan alkalmasak:

  • egyenes rétegrendű lapostetők,

  • fordított rétegrendű lapostetők,

  • magastetők,

  • pincefalak,

  • külső falak belső oldali,

hőszigetelésére, meglévő hőszigetelésének kiegészítésére.